Тільда Сплюшка - фото майстер-клас (День 3)
У цій статті описані завершальні етапи створення тильди сплюшки: оформлення головки ляльки та виготовлення аксесуарів. У попередніх статтях були описані виготовлення тіла і сукні ляльки тильда Сплюшка.
Ковпак.
На даний момент у вас повинен бути зшитий ковпак. Візьміть його і зріжте припуски на шви як показано на фото.
Виверніть ковпак і загорніть припуск на шов знизу ковпака у всередину. Потайним швом закріпіть припуски.
На кінчик ковпака пришити намистинку або бубонець щоб ковпак зігнувся.
Волосся.
Для зачіски ляльки можна використовувати спеціальні волосся для ляльок Тільда. Їх можна знайти і замовити в інтернеті. Я пропоную вам зробити волосся своїми руками з відповідних ниток. Нитки можна використовувати самі різні від вовняних до шовкових. Я використовую останні.
Візьміть котушку ниток і прямокутний предмет відповідного розміру. Я використовую коробочку для шпильок. Намотайте нитки на коробку. Тепер прошийте намотані нитки щоб закріпити їх - вони не повинні розпастися, коли ви зніміть їх з коробки.
Розріжте нитки з протилежного від шва боку коробки.
Рівномірно розподіліть волосся по голові ляльки тильда і пришити їх як показано на фото нижче.
Частину волосся стирчить вгору опустіть вниз і одягніть ковпак. Ковпак закріпіть потайними стібками. Волосся готові.
Крила.
По викрійці заготовленої в перший день роботи виріжте крила. Зшийте їх залишивши поза зашитим місце для вивертання знизу. Зробіть надрізи як показано на фото. Вони потрібні щоб шви розправилися, коли крила будуть вивернуті.
Виверніть крила і злегка набийте їх наповнювачем. Потім настьогайте крила по контуру.
Крила можна пришити до ляльки або приколоти. Другий варіант дозволить змінювати одягу ляльки, якщо виникне таке бажання. В обох випадках при кріпленні крил вони повинні бути закріплені на тілі ляльки через сукню.
Подушечка.
По викрійці заготовленої в перший день, виріжте подушечку. Зшийте її і набийте наповнювачем. Подушечку можна прикрасити мереживом або вишивкою. Прикріпіть подушечку до ручки ляльки сплюшки.
Лялька майже готова. Залишається тільки зробити оченята і намалювати щічки.
Очі ляльки тильда роблять французьким вузликом.
Щічки я намалювала олівцем.
Ця мила лялька стане чудовою прикрасою вашого інтер'єру.
Тільда Сплюшка - Фото майстер-клас (День 2)